Karbantartás, tisztítás és szerviz


Karbantartás, tisztítás és szerviz


Fronius_service_partnerCégünk vállalja napelemek, napelem parkok, kisebb lakossági erőművek tisztítását és karbantartását, napelemes rendszerek komplett szervizelését, a bevizsgálástól kezdve akár a napelem vagy inverter cseréig.

napelem_szerviz1Hívjon minket ha úgy érzi nem megfelelően termel a telepített napelemes rendszere! Előfordulhat, hogy akár egy csatlakozó átkötésével is csodákat tudunk tenni, mert sajnos nagyon rossz tapasztalatink vannak ebben a témakörben. Egyre több olyan napelemes rendszer kerül telepítésre amit szaktudás nélkül terveznek, majd hanyagul építenek meg. Ami a legrosszabb ebben, hogy sokszor a számla nélkül végzett munka után elérhetetlen a kivitelező ha reklamációra kerül a sor, esetleg az ország másik feléről már nem jön ide, mert az már csak veszteség stb. stb. Nagyon sok tipikus példa van, hogy verik át a gyanútlan ügyfelet az olcsó de „minőségi” napelemekkel. A pórul járt ügyfél nem tudja a napelem típusát se, mert nincs rajta matrica, de garantáltam a legjobb német minőségként adták el neki. Rossz esetben ezt kombinálják egy nem engedélyeztethető, akár használt, szintén lekapart matricával értékesített inverterrel. És mire ez gyanús lesz, eltelik egy év. Nem jönnek az ígért hozamok és végül kiderül, hogy a legolcsóbb kínai napelem van a tetőn ami nem is 250W-os csak 230-as. Az inverter mégsem több munkapontos, esetleg nem háromfázisú csak egy, a szolgáltató nem szereli fel az oda-vissza mérő órát és még sorolhatnánk.

napelem_tisztítás1Jobb esetben hozam kiesést előidézhet a napelemek szimpla elkoszolódása ami pár szerencsétlen körülmény együttes fennállásával fordulhat elő. Ebben az esetben egy gyors tisztítás és le van a gond a következő pár évre. Sok esetben ha már tudjuk, hogy gond van akkor kifizetődőbb lehet egy rendszeres évenkénti tisztítást beiktatni.  Hogy erre szükség van-e azt kollégánkkal gyorsan át tudják számolni a helyszínen.

Előfordulhat az is, hogy inverterünk idővel elkoszolódik és a túlmelegedése szintén hozamkiesést eredményez, ami akár hosszú távon élettartam csökkenést is eredményezhet. Cégünk az osztrák Fronius cég hivatalos telepítője és szerviz partnere, de több gyártó szerviz tréningjét is elvégeztük már így ha akár garancia időn belül akár garancia idő lejárta után problémája adódik napelemes inverterével keresse cégünket és mi elvégezzük az inverter cseréjét, javítását vagy segítünk önnek a garanciális ügyintézésben.

napelem_hokamera1A hálózatra tápláló napelemes invertereknél ajánlott egy karbantartást is elvégeztetni, aminek a gyakorisága függ, a telepítés körülményeitől és az inverter típusától. Előfordulhat az is hogy soha nem kell hozzányúlni, de egy aktív hűtéssel rendelkező készülék akár évenkénti tisztítást is igényelhet ha poros környezetben van.

Ha úgy érzi valamelyik napelemmel lehet probléma akkor egy hőkamerás rendszervizsgálattal ki tudjuk szűrni a problémás panelt és segíthetünk annak cserjében és az esetleges garanciális ügyintézésében.

Ha bármilyen kérdése van már meglévő rendszerével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal. Kollégánk megpróbál segíteni önnek.

napelem_szerviz2