ABB napelemes inverter


ABB napelemes inverterek


abb-napelem-inverter

Az ABB a napelemes inverterek legszélesebb termékskáláját kínálja, a legkisebb mikro-inverterektől és háromfázisú füzér inverterektől egészen a megawattnyi teljesítményű központi inverterekig. A napelemes inverterek felhasználása a legkisebb lakossági fotovoltaikus (PV) rendszerektől egészen a több megawattos PV erőművekig terjed. A kínálatot különböző monitoring megoldások egészítik ki, egy globális szolgáltató hálózattal együtt, a megtérülés maximalizálása érdekében.

Az ABB napelemes inverter egységei több mint 40 éves tapasztalatot és az inverter és áramátalakító technológiák terén elért fejlődést tudhatják magukénak, ami hozzájárult ahhoz, hogy az ABB a frekvenciaváltók üzleti szegmensében a világon vezető pozíciót töltsön be, s egyben a szélturbina konverterek legnagyobb beszállítójává váljon.

A napelemes inverter választásakor, az ABB jelentős energetikai és automatizálási technológiai háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy az Ön igényeit biztosan szolgálja következendő évekre. Az ABB tapasztalatai megfelelő alapként szolgálnak a tekintetben, hogy a napelemes inverterek terén garantáltan jövedelmező a választás.

ABB UNO 2.0-I/2.5-I napelemes inverter

abb-napelem-inverter-uno_2Az Uno 2.0 és 2.5 inverterek az ABB cég legújabb egyfázisú string inverterei. A kinézet újszerű, de belül az ABB már bizonyítottan hatékony nagy teljesítményű technológiája dolgozik. Az új megjelenés olyan újdonságokat is magával hozott, mint a speciális beépített hűtőborda-rekesz és az előlapi kijelző rendszer.

Az ABB napelemes rendszerekhez ajánlott kültéri invertereinek legkisebb tagjaként ideálisak az átlagos tetőre telepített napelemekhez. A masszív inverter teljesen zárt, így ellenáll a legmostohább időjárási körülményeknek is.

A nagy sebességű MPTT valós idejű teljesítmény monitorozást és feljavított energia begyűjtést kínál. Az izolált működés ellenére az Uno 2.0-I és Uno 2.5-I inverterek hatékonysága 96,3%-os. A széles bemeneti feszültség tartomány teszi az invertert alkalmassá a csökkentett húrméretű, kis teljesítményű rendszerek számára.

 

Felhasználói kézikönyv

Technikai paraméterek

 

ABB TRIO 5.8/7.5/8.5-TL-OUTD-S napelemes inverter

abb-napelem-inverter-trioAz ABB új generációs háromfázisú, otthoni felhasználásra tervezett inverterei három teljesítményváltozatban érhető el, 5,8 kW-os, 7,5 kW-os és 8,5 kW-os változatokban. A kompakt, transzformátort nem tartalmazó inverterek a TRIO család legújabb tagjai, kiemelkedő teljesítménnyel, könnyű beszerelhetőséggel és használattal és vezérléssel.

A TRIO 20.0-TL és 27,6-TL inverterek topológiája áttervezésre került, így a TRIO 5.8-TL, 7.5-TL és 8.5-TL modellek szintén magas átalakítási hatékonysággal rendelkeznek a bemeneti feszültségek széles tartományában, míg a dupla MPPT megadja a maximális telepítési rugalmasságot az optimális energia előállításhoz (TRIO 7.5-TL és 8.5-TL termékek).

Az új generációs inverterek hatásos vezérlő és megfigyelő funkciókkal, illetve környezeti szenzor bemenetekkel kerültek ellátásra, melyek közül egyikhez sincs szükség külső kiegészítőre. Egy kompakt bővítőkártya biztosíto hozzáférést az Ethernet adatrögzítőhöz, mely lehetővé teszi a paraméterek mind helyi, mind távoli figyelését. A helyi figyelést az integrált webszerver, a távolit az Aurora Vision teszi lehetővé, a helyi hálózathoz kapcsolódva.

 

Felhasználói kézikönyv

Technikai paraméterek

ABB TRIO 20.0-TL/27.6-TL napelemes inverter

abb-napelem-inverter-trio_2Az ABB három fázisú kereskedelmi napelem inverterei nagyobb rugalmasságot és több vezérlési lehetőséget kínálnak az olyan tulajdonosok számára, akik különböző nézőpont, vagy elhelyezkedés alapján telepíttettek nagyobb napelemes rendszereket.

A kettős bemeneti szekció két független MPPT-t tartalmaz, lehetővé téve az optimális energia begyűjtést a különböző irányba néző két almátrixból.

A TRIO 20.0-TL és 27.6-TL inverterek nagy sebességű és pontosságú MPPT algoritmussal rendelkeznek a valós idejű teljesítmény nyomkövetéshez és a feljavított energia begyűjtéshez.

 

Felhasználói kézikönyv

Technikai paraméterek